Your message was sent successfully
Back

Dacă aveți intrebări, contactați-ne la numărul de mai jos
+4 0735 275 463

Notă: Rezervarea dumneavoastră nu este confirmată până nu achitați.

Istoria

Karlhof

La începutul secolului XX, Mühlbach (Sebeș) era un burg elegant și industrializat, unul din cele șapte orașe săsești “Siebenburgen” din Transilvania…

Un oraș prosper și cochet, cu artiști cunoscuți și familii înstărite, Mühlbach oferea clienților servicii și produse la rangul celor din Austria, fiind vizitat de străini deopotrivă pentru turism și afaceri. Târgurile erau frecventate de meșteșugari și comercianți diverși, cum ar fi ciobanii din Mărginimea Sibiului și meșterii de pe Valea Sebeșului. Centrul Sebeșului oferea clienților magazine cu mărfuri străine, croitorii și pantofării specializate, precum și restaurante și terase atrăgătoare.

team-member-img

Sfârșitul secolului XIX

Pe strada care se numea atunci Tivoli, o familie de doctori construiește un frumos conac, la numărul 30. Doctorul Krasser angajează un arhitect austriac pentru realizarea planurilor edificiului impunător pentru acea vreme. Odată cu venirea crizei economice din 1929-1933, familia Krasser pierde casa, aceasta fiind luată de bancă, în schimbul datoriilor.

team-member-img

Anul 1933

Conacul devine locuința familiei Slamar. D-nul Karl Slamar, proaspăt stabilit în Mühlbach, răscumpără casa de la bancă, o amenajează după ultimele tendințe ale vremii, și se mută împreună cu familia în noua locuință. D-nul Slamar dezvoltă o afacere cu cloșuri (pălării) în Mühlbach, și achiziționează în acest sens lână din Noua Zeelandă. Cumpără vechea fabrică de chibrituri Astra și o retehnologizează pentru producția de pălării. Colaborează cu alți industriași din Sebeș pentru accesorii de piele, panglici și alte materiale. Conacul familiei Slamar cunoaște perioada sa de glorie, găzduind 6 baluri mari în fiecare an, cu invitați de seamă.

team-member-img

Anul 1944

Odată cu instaurarea regimului comunist, casa este naționalizată, iar familia a fost deportată. De atunci, casa a fost pe rând grădiniță, policlinică, și în final abandonată complet, până în anul 2011. După un lung proces de restaurare, clădirea și-a recăpătat strălucirea de odinioară, fiind mobilată și amenajată pentru a deveni un luxos boutique hotel. Atmosfera de secol XIX se regăsește în fiecare colțișor al vechii case, în camerele unicat, cu ferestre mari și în restaurantul spațios amenajat la demisol.

Sfârșitul secolului XIX

Anul 1933

Anul 1944